Marjuanneli

men kalla mig gärna Maja. Jag är född & uppvuxen i vackra Dalarna, men 2010 valde jag att packa väskan och har sedan dess egentligen aldrig riktigt hittat hem igen. Sen 2014 har jag varit bosatt utomlands i Grekland, Spanien, Thailand, Australien och har nu under det senaste året bott i det otroligt natursköna Nya Zeeland.

2017 var ett år som gick i karriärens tecken och jag gav hela min själ åt detta. Det lönade sig och jag fick snabbt två nya yrkesroller. I en längre period identifierade jag mig själv med mitt jobb och kunde aldrig låta mig själv underprestera eller göra något fel, så istället prioriterade jag bara bort mig själv, mitt välmående, mina vänner, familj, partner, och ja, helt enkelt allt som egentligen får mig att må bra.

I januari 2018 blev jag sjukskriven för stress för första gången. Ett par veckor senare tänkte jag att jag blivit kvitt stressen och återgick till jobbet, fylld av energi och viljan att fortsätta prestera!
Det tog inte många dagar innan allt kretsade runt jobbet igen, tidiga morgnar blev till sena kvällar för jag ”skulle bara” fixa en grej till. Ca 3 veckor senare blev jag sjukskriven igen p.g.a. stress som nu dessutom hade lockat fram både ångest och en depression. I och med depressionen tog jag det svåra beslutet att göra slut med min identitet, alltså sa jag upp mig från jobbet för att jag skulle kunna börja prioritera min psykiska hälsa & att må bättre igen.

På min födelsedag valde jag att ge mig själv den bästa presenten jag kunnat ge mig själv: modet att våga prata om min psykiska ohälsa, och därmed göra mig av med min ångest för vad mina medmänniskor ska tycka. Responsen var fantastisk och jag hoppas att fler ska våga prata och be om hjälp.

Nu kan jag äntligen börja bearbeta min stress och depression på riktigt. Resten av 2018 får gå i hälsans tecken.