I onsdags (25 april) var det Anzac Day och helgdag här i Nya Zeeland. Vad är Anzac Day kan man kanske undra. Jo men om man inte vet (jag visste inte) så står ANZAC för Australian and New Zealand Army Corps och finns till för att minnas och hedra de 78 000 australiensare och kiwis som tjänade och dog för sitt land under första världskriget. Lite kort och gott.

Vanligt här i Nya Zeeland är att man kliver upp tidigt och besöker en Dawn Service (en minnesceremoni) som börjar vid 06 på morgonen, och att barnbarnen bär sina förfäders medaljer som ett sätt för dem att visa sin respekt och stolthet. Min vän har flera medaljer från sin farfar som vid 16 års ålder fick börja flyga stridsflygplan i kriget. Hur sjukt är inte det? Tänk er någon ni känner som är 16 år gammal och att vi nu skulle sätta hen i ett plan och bara: kööör för fan! Eller ja, nu kanske dom inte sa det exakt så men ni fattar vart jag vill komma.

Vi hade ändå tänkt tanken att vi skulle kliva upp tidigt och besöka en Dawn Service i år. Meeen vi sov till runt 8-9 så det blev inget med det den här gången heller. Lite synd för jag tycker ju ändå att det är intressant att lära mig om nya kulturer och deras traditioner. Nästa år kanske!

Då vi började dagen med en sovmorgon så fortsatte vi morgonen på ett lugnt sätt med kaffe och chill. Runt 10-tiden kom solen äntligen fram igen och vi bestämde oss för att plantera om några av våra växter när vädret var så fint. Under sommaren hade vi en tomatplanta som gav oss några små tomater, men de senaste månaderna har den sett ut som ah, skit rent ut sagt.
Såå skönt att vi äntligen gjorde oss av med döden och kunde plantera nytt liv i krukan. Kände även att det var ett bra tillfälle för att höststäda balkongen och göra den lite trevligare igen efter den lilla stormen som hälsade på här för ett par veckor sen. Såg ut som att vi hade haft en riktigt fet och stökig fest här.

Efter att växterna och balkongen hade fått lite extra kärlek så upptäckte vi att solen skulle hålla i sig resten av dagen, och då flera av våra vänner hade ledigt från jobbet kändes det som en perfekt dag att bjuda över dem på lite grillning. Det blev en sån jäkla bra onsdag som kändes någorlunda produktiv men framför allt väldigt trevlig i sällskap av bra väder och goda vänner. Var så himla välbehövligt med en sån dag!

Och jag tänkte på en grej nu när vi grillade… Är det någon gång jag får en liten känsla av att vara ”vuxen” (är 27 år, jag borde kanske känna mig lite mer vuxen än såhär) så är det när vi grillar hemma på våran balkong.
Vet inte varför, men på något sätt känns det som något man gör när man är vuxen. Man grillar. Och bjuder över sina vänner på ett par öl & skönt häng. Nu är det säkert bara jag som tror att man hämtar vuxenpoäng av att grilla haha, men har ni något som ni ibland gör som kan få er att känna er lite mer vuxna än vanligt?

Okej! Nu när jag gick ut på balkongen för att vattna blommorna så upptäckte jag att det blåst ner små bruna löv/blommor på heeela balkongen. Och att mina strumpor nu också dragit med sig det här in i vardagsrummet (precis dammsugit). Kul. Men jag får se det från den ljusa sidan… Mer städning betyder mer tid till att lyssna på poddar! ♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *