Åh, äntligen hemma igen!

”Borta bra men hemma bäst” som man säger ibland. Vad nu ”hemma” är, är kanske en annan diskussion som vi kan ta vid ett senare tillfälle om vi vill. Men just nu så pratar vi om hemmet där jag har min garderob, mitt skafferi, mina bekvämligheter och där jag betalar hyra. För tillfället är det här i Auckland, Nya Zeeland. Hjärtat i sin tur har sen flera hem som är utspridda i större delar av världen, men vi tar det vid ett senare tillfälle som sagt.

Iallafall så är Jarrod och jag alltså äntligen tillbaka i vår lägenhet efter att först ha varit hundvakt och bott borta i 3 dygn. 3 härliga dygn fyllda av kärlek. Detta sen följt av ett par nätter ute i ett (av mina) drömhus på ön Waiheke, vilket var helt fantastiskt med sin utsikt ♡ Jag tänkte eventuellt göra ett eget inlägg för helgen med lite mer bilder för att försöka förmedla känslan där ute ännu bättre.

Men över till en av nackdelarna med min psykiska ohälsa. Trots att jag ibland har haft det så himla härligt (som t.ex. nu den senaste veckan) så är det ändå som att energin på något vis har tömts ur mig istället för att ha fyllts på när jag varit hemifrån ett tag. Och jag kommer nog behöva ett par dagar för mig själv nu, där jag kan försöka gå tillbaka till de rutiner som jag vill skapa för mig själv… Fast jag vill ändå poängtera att det är liksom som ett ”positivt utmattad” och inte ett negativt som jag upplever. Förstår man vad jag menar?

Jag fick iallafall ut så mycket gott från helgen som precis var men behöver nog landa lite nu. Ja så kan man nog säga, landa lite. Eller som min vän Kajsa hade sagt ”ladda batterierna”. Hon förklarar det alltid så himla bra för mig när jag själv har svårt att sätta ord på vad det är jag känner. Samtidigt känns det lite sjukt att jag nu behöver ladda batterierna från att ha laddat batterierna.

Har tänkt att jag ska koka lite citron te och gå igenom bilderna på min kamera för att se om det finns några fina bilder från helgen. Hoppas det finns något som kan förmedla känslan jag fick av huset vi bodde i. Men först behöver jag dammsuga och fortsätta med tvätten(!), klarar inte av när det är stökigt hemma. Nu är det kanske inte så speciellt stökigt alls här men jag trivs bättre i ett ganska så rent hem och Jarrod får ibland påminna mig om att det inte alltid kan vara perfekt städat när man lever i ett hem. Jag försöker ta till mig.

Nedan är en av de första bilderna jag tog på utsikten när vi kom till huset i fredags, vi hade en sån tur att kvällssolen var framme när vi kom fram då det regnade mer eller mindre resten av helgen. Just our luck. Men nu ska jag njuta av att vara hemma & ladda batterierna igen.

Och regn eller inte, så otroligt tacksam över den här utsikten ♡

14 kommentarer till “”Borta bra men hemma bäst””

 • Känner så väl igen känslan av att behöva landa och ladda batterierna. Jag brukar säga att om jag träffat mycket folk eller haft riktigt trevligt, så drabbas jag av social baksmälla. Behöver då vara ifred och vila mig i form igen. Kram C.

  • Social bakfylla. Herregud vilket bra uttryck, så känns det verkligen. Och kan även jämföras med antal personer man träffar vs antalet drinkar man dricker = graden av bakfylla. Tack för det Cecilia! Kram ♡

 • Jag känner igen detta med behovet att ladda batterierna och att liksom vara själv å liksom hinna komma ikapp sig själv, för även om det är en positiv utmattning så dräneras man på energi och många intryck att sortera.

  Jag har själv ett stort behov att få vara själv, självvald ensamhet.

  Ha en riktigt fin tisdag.

  • Ja men jag ser det lite som att vi alla har ett eget batteri. Men det är som att vi inte har tagit hand om vårt batteri, utan istället bara förbrukat & laddat om (för ofta) på ett ohälsosamt sätt, så nu laddas vårt batteri ur lite snabbare än andras.

   T.ex. Om jag nu går ut på middag tillsammans med en som inte lider av psykisk ohälsa, och låt säga att vi båda startar middagen med ett fulladdat batteri och vi har båda lika trevligt under tiden.
   Vid slutet av middagen så är mitt batteri nere på 19% medan min väns kanske fortfarande är uppe vid 75%, trots att vi gjort samma sak. När vi sen går hem så kommer det ju såklart ta lite längre tid att ladda upp ett batteri från 19% än vad det kommer att ta för min vän med 75%.

   Och just nu får det vara okej men jag hoppas såklart på att jag ska kunna reparera batteriet så det räcker lite längre igen.

   Ha en bra tisdag ♡

  • Vad kul att du hittat hit och vilket bra inlägg du skrev om att man har rätten till att byta psykolog! ♡

 • Känner så igen mig i det du skriver om, jag brukar kalla det min ”energibank” .. 😉
  Kan bli så mycket intryck och mycket för kropp och knopp att ta hand om 🙂

  Hoppas du får en fin dag!

  Kramar

 • Man kan behöva landa och ladda batteri ibland, det är det jag gör när jag meditera .
  Kul att du hittade till förresten 🙂
  Verkar som ni har det underbar där ni bor, kommer absolut att följa din blogg 🙂
  Namaste

  • Ja men precis! Verkar som att meditation är ett bra sätt att ladda batterierna på. Ska bli spännande att ge det ett ordentligt försök! Namaste ♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *