Alltså kan vi ta ett par minuter och prata om hur bra var Eurovision i år (lite sent jag vet, men livet kommer liksom lite i vägen ibland…)? Tänker främst på bidragen och sen scenografin som var ah, WOW.

Bilden ovan är för övrigt tagen under vårt mellomys, och det här är alltså världens bästa barndomsvän Linnea som tydligen ALDRIG somnar tidigt. Bara andra gången jag fått sitta själv för att hon ligger och snarkar. Men det gör inget för hon är söt ändå! ♡

Ett av bidragen som jag uppskattade var Estlands med Elina Nechayeva, alltså den klänningen! Helt magisk!

Ett annat bidrag var Irlands låt ”Together” med Ryan O´Shaughnessy, HUR fin?! Älskar att fler och fler länder vågar ”tänja på gränserna” och tänka utanför sin lilla jäkla box (läs Kina som valde att censurera framträdandet grundat på sexuell läggning). Jag är inget stort fan av ballader eller lugna låtar i just den här tävlingen (det får gärna hellre luta åt schlagerhållet för min del haha) men här hade jag nog ändå kunnat lagt min röst. Eller om det bara hade vart en tävling med just lugna låtar så hade den vart en given vinnare hos mig, trots många andra fina låtar.

Och sen en lite cred till UK’s SuRie som stod kvar på scenen och fortsatte att leverera trots att det hoppade upp en jävel på scenen och stal hennes mic. Jag hade nog blivit helt handlingsförlamad. Jo men det är fan cred att kunna fortsätta så som hon gjorde!

Tycker även att Australiens, Finlands och Cyperns bidrag var bra de också!

Jag känner lite så här att vilket annat år som helst så hade Sverige & Benjamin vart den solklara vinnaren, men konkurrensen var nästan orimligt hög i år vilket var lite synd för oss svenskar men samtidigt så var det en riktigt bra tävling som helt enkelt var en fröjd att titta på.

Ah nej men det kändes som att Eurovision 2018 bjöd på lite av allt, som en påse med gott och blandat. Kul om det fortsätter såhär och att man  lägger i lika mycket krut i framträdandena och scenografin kommande år.

Nedan är mina 3 favoriter från årets tävling:

Sverige, såklart! Fan vilken stjärna han är, så duktig och älskar att man kan se hans glädje över det han gör!

Israel som tog hem hela tävlingen. Helt ärligt var jag lite skeptisk till låten först, men nä, SÅ bra den också!

Österrike. Att dra på den här låten liiite för högt i hörlurarna, ah. Finner inga ord, så bra. Testa!

Vad tyckte ni om årets Eurovision? Hur känner ni inför lugna låtar? Någon låt som ni tyckte lite extra om? 

10 kommentarer till “Eurovision Song Contest 2018”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *