G’Day! Eller, Kia Ora!


Jag måste bara dela med
mig av en video som min lillasyster Isabelle skickade till mig som är 100% spot on (från min sida, kiwis kanske inte alls tycker det är lika korrekt). Känner även att efter det senaste och inte så överdrivet positiva inlägget så kan det behövas något som är lite mer roligt. Balansera ut det lite liksom.

För oss många svenskar som har lärt sig den amerikanska engelskan i skolan (eller när vi tittat på filmer/serier), så är det här en klockren förklaring på skillnaderna mellan språken och länderna! Bra att veta om det är någon som har tankarna på att besöka Nya Zeeland en vacker dag.

Vänligen notera att det inte finns mycket till en armé här utan istället finns det mest får över till att försvara Nya Zeeland, så attackera oss helst inte! Jag går runt och är oförsäkrad just nu såatte… Tack på förhand!

Äsch, när vi ändå håller på så kan vi lika gärna dra skillnaderna mellan Australien & Nya Zeeland också om ni har tråkigt och 3 minuter över!


Alright, catch you later cunt! ♡

(..Nej men alltså det är helt okej att kalla någon för fitta här nere och det är heeelt normalt att kalla sina vänner ((både manliga och kvinnliga)) för fittor. True story!)

8 kommentarer till “Skillnaden mellan USA och Nya Zeeland”

 • Vad kul att lyssna på! 🙂
  Vad är kiwis förresten ? människor från Nya Zealand? 😉
  Har inte varit i nån av de länderna, men hoppas jag kommer till iaf en av dem el kanske båda 😉

  Hoppas Du får en bra dag<3

  Kramar till dig 🙂

  • Haha ja Nya Zeeländare kallas för kiwis, som kiwi fågeln som finns här (har dock aldrig sett en tråkigt nog).

   Nya Zeeland är så himla vackert! Långt bort, men så jäkla fin natur och så mycket att se om man vill uppleva landet. Rekommenderas extra varmt om man trivs i naturen och vid havet, allt är ju omringat av vatten hehe. Finns dessutom pingviner och delfiner, hur coolt?!

   Detsamma Annie! Kram ♡

  • Ja men det kan ju vara så olika! Och så tror man att engelskan är likadan överallt, men det tog mig ändå ett tag att fatta vad fan dom snackar om när jag flyttade till Australien och sen igen när jag flyttade hit till Nya Zeeland. Finns fortfarande gånger jag inte hänger med i alla deras slang haha! Kram ♡

  • Haha ja men man kan ju tro att engelska är bara engelska, men så finns det så mycket mer till! Precis som vi svenskar har våra egna ”hitte-på-ord” också haha. Kram ♡

  • Haha åh va roligt att du uppskattade dem, kanske jag kan dela med mig av liknande någon gång i framtiden igen! Kram ♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *