Tack mamma ♡

Del 1: Isabelle Westlund. Del 2: ah… Den är min.
Ritat och klippt: Emelie Westlund.

Tack för att du bar runt på mig i din mage i 9 månader. Och tack för att du gjorde det rätta för oss båda och lämnade din svacka.

Tack för att du skjutsade runt mig i en vagn alldeles för länge för att jag var så lat eller bekväm av mig. Tack för att du stod ut med mig i min trotsålder, och tack för att du gav mig två udda men härliga systrar.

Tack för att du skjutsade mig runt land och rike för mina intressen. Och tack för att du tagit hand om mig när jag varit sjuk.

Tack för att du alltid lät mig bo hos vem jag ville, oavsett vems vecka det var. Tack för att du alltid försökte ditt bästa med att få hem mig när jag vantrivdes på annat håll. Och tack för att du gått in och tagit fighten med en viss person när jag själv inte orkat mer, trots att det ofta slutade i tårar för oss båda.

Tack för att du ville låta mig att köpa en cross även om någon annan satte stopp för min dröm. Och tack för att du stod upp för mig när jag var för liten för att göra det själv. Tack för att du försökte sätta rimliga gränser även om jag inte kanske alltid lyssnade på dig.

Tack för att du stått ut med mina vredesutbrott. Och tack för att du inte skickade iväg mig då jag var som värst. Tack för att du har kunnat förstå min inre smärta och vart den kommer ifrån.

Tack för alla gånger du skramlat ihop era slantar för att köpa presenter och julklappar till oss. Tack för att du kom till Uppsala, fastän du själv var riktigt sjuk.

Tack för att du lät mig flytta hem, och för att du tillät mig flytta ut igen lika snabbt. Tack för att du lärt mig att stå på mina egna ben även om du alltid funnits där för mig utifall om jag skulle falla.

Tack för alla gånger du kört mig till sjukhuset då jag gjort illa mig. Och tack för att du ringde till hjälp när jag inte fick luft och behövde läggas in på sjukhus.

Tack för att du vågat släppa iväg mig på äventyr redan från en ung ålder. Och tack för att du låtit mig flytta utomlands, trots att det gett dig oro.

Tack för att du alltid trott att jag klarar av det jag ger mig in på. Tack för att du hjälpt till att flytta mina grejer upp och ner i landet när jag än en gång bestämt mig för en ny ort.

Tack för att du tog dig tiden att hjälpa mig när mitt pass fastnade i Sverige. Och tack för att du flertalet gånger räddat mig ur mina knipor.

Tack för att du aldrig ifrågasatt mina förhållanden. Och tack för att du aldrig fått mig att känna att jag gjort fel val här i livet.

Tack för att du stått ut med mina stundvis nedlåtande kommentarer. Och tack för att du förstått att dina barn fungerar olika och har olika förutsättningar.

Tack för att du lärt mig hyfs. Och tack för att du har lärt mig att man säger tack för maten. Tack för att du lärt mig uppskatta att läsa böcker. Och tack för att du är så kreativ och tillåtit mig att vara detsamma.

Tack för att du alltid låtit mig flytta hem i perioder. Tack för att du tog dig tid att ringa till mig när jag befann mig i min djupaste depression på andra sidan jorden. Och tack för att du fick mig att känna att det var en självklarhet att jag skulle komma hem när jag mådde så pass dåligt.

Tack för att du har lärt mig att pengar inte är allt utan att människor har ett högre värde. Och tack för att du alltid kämpat för mig och mina systrar trots att du själv mått mycket sämre än vi någonsin kunnat ana.

Tack för att du inte gett upp hoppet. Och tack för att du alltid gett mig allt du kan.

Tack för att du alltid älskat mig.

Men framför allt, tack för att du är världens bästa mamma. Tack för att du är just vår mamma.

Jag älskar dig! /Marju

12 kommentarer till “Tack älskade mamma”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *